Skip to main content
DIRECTIE

Van webmaster tot algemeen directeur van Welvaere

Bij Welvaere krijg je heel veel ruimte om te leren en te groeien. We hebben het al in verschillende verhalen voorbij zien komen. Weer zo’n bewijs hiervan is Bas, onze directeur. Zeven jaar geleden begonnen als webmaster en gaan doen wat hem altijd al interesseerde: leiding geven. Zijn uitnodiging is dan ook: kom bij ons leren en het gezellig hebben! We spraken hem over hoe hij is gegroeid naar de rol van directeur, wat het leuk maakt om bij Welvaere te werken en hoe hij de toekomst voor zich ziet!

Algemeen en operationeel directeur in één

“Officieel is mijn titel algemeen directeur, maar eigenlijk komt het neer op operationeel directeur. Wat ik doe is zorgen dat alles loopt zoals het moet lopen en zorgen dat projecten en de visie die we hebben uitgevoerd worden. Ook help ik de managers om hun teams zo goed mogelijk in te zetten en ondersteun ik de buitenlandse vestigingen. Het gaat dan vooral om het begin proces: het opstarten van Welvaere in het buitenland. In België en Duitsland is het alweer wat minder van toepassing, omdat het daar goed loopt. Dan is het meer gericht op sales en dat gaat via de Sales & Marketingmanager.”

“We hebben laatst een nieuwe vestiging in Duitsland geopend, maar het is daar iets anders geregeld omdat Beni in Duitsland, als deels eigenaar, ook een directeursfunctie heeft. Daarin ondersteun ik hem ook.”

“Het is super interessant om te zien hoe je iets moet opstarten in het buitenland. Als je kijkt naar Duitsland, België en we zijn natuurlijk bezig met Frankrijk. Een realisatie die ik niet had verwacht; ik vond Nederland altijd vrij moeilijk met alles, maar over de grens is het echt nog een stuk moeilijker. Er zijn veel meer regels. Nederland biedt echt een stuk meer ruimte aan ondernemers.”

De tweede fulltimer van Welvaere

“Ik werk hier sinds 2015, zeven jaar dus nu. Ik was toen de tweede fulltimer die in dienst werd genomen. Ik heb eerst de opleiding digitale communicatie gedaan, waarmee je zoals de school dat toen beschreef een duizendpoot in de IT werd. Ik heb web & app development gehad, marketing en communicatie, eigenlijk alles wat te maken had met het digitale landschap.”

“Gelijk na school ben ik als productbeheerder bij een webshop voor mobiele telefoon accessoires gaan werken. Ik schreef toen alle teksten voor de producten, terwijl mijn Nederlands toen nog helemaal niet zo heel goed was haha. Maar dat heb ik daar wel geleerd. Ik ben daarna een marketingfunctie gaan doen en ook nog de klantenservice. Het bedrijf ging verkleinen en ik kon wel blijven, maar moest ik wel wat anders gaan doen. Daar heb ik toen Danny ontmoet, die nu servicemonteur is bij ons!

“Uiteindelijk is het bedrijf gestopt en ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik kwam een vacature tegen van EasyBubbels, een van onze oude bedrijfsnamen, voor de functie Webmaster. Het bouwen en beheer van de website en het bijhouden van de producten op de website, dus dat sloot wel goed aan bij wat ik daarvoor had gedaan. Het was wel een functie van 26 uur. Dat was niet helemaal waar ik naar op zoek was, dus dat heb ik gelijk aangegeven bij het sollicitatiegesprek. Als ik mezelf had bewezen konden ze er na 4 weken een fulltime functie van maken. Dat was gelukt, vanaf toen werkte ik er fulltime.”

De ideale combi: Bas & Chiel

“Mijn functie bouwde zich in de jaren daarna steeds verder uit. In 2017 is Chiel op wereldreis gegaan en heb ik de dagelijkse leiding van het bedrijf op me genomen. Dat ging best wel heel goed. We zagen wel dat ik goed ben in structuur en stabiliteit en niet perse in creativiteit en nieuwe dingen. Dus wat je toen zag is dat ik ervoor had gezorgd dat het bedrijf structuur had en stabiel doorliep, alleen dat de groei ook stabiliseerde. Toen kwam de realisatie dat de combinatie van Chiel en mij eigenlijk heel goed was. Chiel die plannen neerlegt die vaak nog veel te groot zijn en ik die er dan enigszins voor zorgt dat dit in goede banen wordt geleid.”

“Toen ben ik in de rol gebleven van bedrijfsleider en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot algemeen directeur. Dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Ik weet wel van mezelf dat ik leiding nemen altijd wel interessant en leuk vond, maar daar was ik aan het begin zeker nog niet zo goed in. Ik heb hier echt de kans gekregen dit te gaan ontwikkelen. Ik ben eigenlijk het ideale voorbeeld van de kansen die je krijgt binnen het bedrijf.”

De diversiteit maakt het leuk

“We zijn met heel veel dingen tegelijk bezig. Dat is natuurlijk niet altijd positief, maar maakt het wel heel interessant. Daarnaast vind ik het oplossen van problemen heel leuk. Met een groeiende organisatie in deze grootte zijn er best wel heel wat problemen om op te lossen. Mensen denken bij problemen altijd gelijk aan negatieve dingen, in mijn ogen zijn ze natuurlijk niet direct positief maar wel iets om positiviteit mee te creëren. Je leert ervan en het zijn ook niet altijd dingen die stuk zijn, soms zijn het dingen die je moet doen voordat je aan het volgende kunt beginnen. In positieve zin problemen oplossen dus!”

Het toekomstdoel: de grootste worden in Europa

“We hebben als bedrijf natuurlijk een visie en dat is de grootste worden in Europa. Daar zijn we nu naartoe aan het werken en ik vind het leuk om daar ook veel tijd en energie in te steken. Ik merk ook dat we als bedrijf hier in Nederland ook groeien doordat we de buitenlandse vestigingen toevoegen.”

“Ik zou graag zien dat we succesvol worden in het uitvoeren van onze visie, maar dat we ondanks de groei alsnog onze cultuur kunnen behouden. De cultuur die is ontstaan toen we met een klein groepje begonnen in Barneveld. Het zal natuurlijk enigszins moeten evalueren in iets anders, maar de kern moet wel gelijk blijven. Dat is hetgeen wat ons succesvol maakt. Mensen een kans bieden en de ruimte geven dat te ontwikkelen: binnen het bedrijf of als opstapje naar iets anders toe.”

Samen voor de groei van Welvaere

“Een leukste moment benoemen in de tijd dat ik hier werk vind ik heel lastig, dat dat zijn er zoveel. Het is een hele leerzame periode geweest waar ik heel veel waarde aan hecht. Ik vind het ook leuk dat, hoewel ik eigenlijk niet eens een mensen-mens ben, ik heel veel mensen heb leren kennen die zich voor Welvaere inzetten.”

Kun je met veel vrijheid omgaan? Kom solliciteren!

“Je krijgt hier heel veel vrijheid, daar moet je natuurlijk mee om kunnen gaan. Als je dat kunt, dan liggen hier heel veel mogelijkheden om en jezelf te ontwikkelen maar ook door te groeien in het bedrijf. Je zou het eigenlijk alleen al moeten doen om het te leren en het gezellig te hebben tijdens het proces.”

Vacatures bekijken!
×

 

Wil je meer weten over een vacature of over Welvaere of wil je kennis met ons maken? Leuk! Stuur ons een appje! Linsey of Miranda van HR reageert zo snel mogelijk.

× Vragen of kennis maken? App ons!