Skip to main content
HR

Het beste halen uit de Welworkers!

Als je solliciteert bij Welvaere is de kans heel groot dat je een paar keer te maken krijgt met Linsey, onze HR-manager. Twee jaar geleden begonnen met ondersteuning van de directie en nu zit ze zelf in het MT. Het vertegenwoordigen van alle Welworkers, altijd op zoek naar de leukste nieuwe collega’s en strategische plannen uitwerken voor de toekomst. Daar wordt ze blij van. We spraken haar over werken bij Welvaere, wat haar werk leuk maakt en waarom je nou zou moeten komen solliciteren bij het bedrijf!

Vorig jaar deed Linsey alle HR-taken nog alleen, maar sinds de komst van Miranda vormen zij samen de HR-afdeling. “Miranda en ik hebben de taken onderverdeeld. De strategische processen zijn mijn taak. Dus ik kijk naar de ontwikkeling van de medewerkers, loopbaanbegeleiding, eigenlijk alle grotere vraagstukken die binnen HR spelen pak ik op. Kennismakingsgesprekken en sollicitaties doen Miranda en ik samen, maar ik houd me meer bezig met het grotere vraagstuk: waar hebben we wie nodig. Ik kijk dan tactisch of iemand wel of niet bij de organisatie past. De kans dat een sollicitant met mij te maken krijgt, is groot.”

“Daarnaast zit ik sinds september vorig jaar in het management. Daar vertegenwoordig ik het hele personeel. Dus alle personeelsgerelateerde zaken komen bij mij vandaan of terecht. Als bijvoorbeeld bedacht wordt dat we intern met een nieuw product willen werken of bijvoorbeeld een hele nieuwe manier van werken willen introduceren, dan is het mijn taak om te kijken wat voor invloed dit heeft op het personeel. Moeten ze daardoor extra taken doen, moet er daardoor iemand bij, of juist iemand af als we efficiënter gaan werken bijvoorbeeld.”

Een dynamische en diverse baan

“Het leuke vind ik dat mijn werk heel dynamisch is, elke dag is anders! Je hebt te maken met ad hoc werkzaamheden of projecten waar je wel langer aan werkt zoals bijvoorbeeld strategische planningen. En je kunt dingen gelijk in de praktijk toepassen. Dus als je iets bedenkt, iets ziet of iets leest, kun je dat meteen doorvoeren. Dat vind ik zo leuk aan Welvaere, dat je daar de vrijheid en ruimte voor krijgt zonder dat je eerst langs drie commissies hoeft om iets uit te gaan voeren.”

“Ik had twee jaar geleden natuurlijk niet verwacht dat ik nu in het management zou zitten. Ik kwam binnen als office manager, ze zochten iemand die Chiel en Bas kon ondersteunen. Dat was een beetje agendabeheer, boodschappen bestellen, verjaardagscadeautjes regelen, personeelsfeestjes organiseren en dat soort klusjes. Totdat ik hier aan de slag was en ik zag dat Bas niet meer toekwam aan HR-zaken omdat het zo druk was. Toen heb ik geopperd, dat ik wel wat van die taken van hem over kon nemen. Ik heb toen een heel plan geschreven met een toekomstvisie en dat zagen ze wel zitten. Daar ben ik toen verder mee aan de slag gegaan.”

“Ik heb geen HR-opleiding gedaan, maar heb hiervoor wel gewerkt als assistent bedrijfsleider en supervisor. Dus in het begeleiden van mensen heb ik wel ervaring. Ik ben me nu nog steeds aan het ontwikkelen door boeken te lezen, video’s te kijken en te connecten met andere HR-medewerkers.”

Eerste dag bood gelijk kansen op HR-gebied

“Mijn eerste dag kan ik me nog goed herinneren. Het was een leuk begin, maar het ontvangst en de kennismaking had uitgebreider gekund. Toen dacht ik ook gelijk, hier ga ik iets voor bedenken. Het was een warm welkom, maar ik kon gewoon beginnen. Er was op dat moment namelijk nog niet zoveel begeleiding. Hier heb ik een onboardingsprogramma voor gemaakt, zodat medewerkers nu eerst helemaal kennismaken met het bedrijf en je hebt de eerste 3 maanden een collega-buddy die jou kan helpen in je eerste weken. Ik hoor van veel nieuwe medewerkers dat ze dit heel fijn vinden!”

(Af en toe model zijn voor de shoots hoort ook bij Linseys takenpakket!)

Stel je solliciteert bij Welvaere; zo vaak kom je met HR in aanraking

“Op de website hebben we een sollicitatieformulier waar sollicitanten hun cv en motivatiebrief indienen. Hier proberen we altijd binnen 24 uur op te reageren. Dan nemen wij contact op, per mail of telefoon. Om extra vragen te stellen en iemand uit te nodigen, of om iemand te vertellen dat ze misschien niet in het profiel passen. Soms kun je dat gelijk zien, maar meestal staan we er heel open in en gaan we het gesprek aan. Daar kun je toch altijd meer uithalen dan uit de brief.” 

“Het eerste gesprek is altijd met mij of Miranda, afhankelijk van welke functie het is. Het tweede gesprek is dan met de manager of de teamcaptain. Daarna komt er een meeloopdag, zodat sollicitanten kunnen ervaren hoe het is om hier te werken. Later kom je weer in aanraking met ons bij het arbeidsvoorwaardengesprek en het tekenen van de contracten. Bij sommige functies pak ik ook de onboarding voor mijn rekening en in de drie maanden erna drinken we elke maand een kop koffie om te kijken hoe het gaat.”

Elkaar beter leren kennen buiten het werk om

“De leukste momenten vind ik buiten het werk om bijvoorbeeld een sportdag, dan leer je collega’s weer op een hele andere manier kennen. Werkgerelateerd is het natuurlijk wat serieuzer en met zo’n sportdag zie je ineens collega’s waarvan je het niet had verwacht heel competitief worden. Je leert elkaar echt beter kennen door buiten het werk met elkaar om te gaan.”

“Zelf vind ik het ook erg leuk om op andere afdelingen mee te lopen. Als ik dan een dagje in Putten ben en ik spreek de jongens daar, krijg ik weer allemaal nieuwe inzichten. Zowel verbeterpunten als complimenten komen dan naar voren. Dus niet alleen achter de computer om daar processen uit te werken, maar juist mee te draaien en mee te kijken. Dat vind ik heel leuk om te doen.”

Kom werken bij een bijzonder en uniek bedrijf!

“Overal promoten ze momenteel bedrijfsuitjes en sportdagen als je er komt werken. Maar hier zit het in de cultuur, in de basis. Daarnaast is het een jong bedrijf, waar heel veel mogelijk is en zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Het wordt hier niet alleen gezegd, maar ook gedaan. Het is een heel bijzonder en uniek bedrijf, heel dynamisch en vrij. Dus ik zou zeggen: kom hier zeker werken!”

Vacatures bekijken!
×

 

Wil je meer weten over een vacature of over Welvaere of wil je kennis met ons maken? Leuk! Stuur ons een appje! Linsey of Miranda van HR reageert zo snel mogelijk.

× Vragen of kennis maken? App ons!