Skip to main content
FINANCE

De financiële afdeling opbouwen from scratch

Als het gaat over aankopen, facturen en eigenlijk alle financiën, dan moet je bij Alyne zijn. Alyne beheert de hele financiële administratie van Welvaere en doet alle taken die daarbij horen. Voordat ze hier kwam werken werd dit uitbesteed, dus toen ze een jaar geleden begon, bestond haar functie nog niet. Maar daar vond ze snel een weg in. Ze heeft in korte tijd met veel plezier (en oké, soms zag ze door de bomen het bos even niet meer) de hele administratie opgezet en uitgebreid! We spraken haar over haar eerste jaar werken bij Welvaere, wat dit nou zo leuk maakt en waarom je hier volgens haar ook moet komen werken!

Veel kansen om te groeien!

“Wat mijn werk leuk maakt is dat je voor het grootste deel zelf kunt bepalen wat je gaat doen, wat nou de beste manier is en welke kant je het beste op kunt gaan. Die uitdaging sprak me ook heel erg aan toen ik de vacature zag. Ik zag dat er veel groeipotentie in zat, maar ik wist niet dat er nog helemaal geen financiële afdeling was. Toen ik hier kwam begreep ik dat ik het zelf moest gaan opzetten. Daar werd het alleen maar leuker van! Er waren aan het begin zeker wel momenten dat ik het even niet leuk vond, maar voornamelijk ben ik heel trots als ik terugkijk op het afgelopen jaar, op wat er nu allemaal staat.

“Ik heb de administratie helemaal opgezet en dit verder uitgebreid. Dus in plaats van alleen het verwerken van de administratieve zaken, ook vooruit kijken en achteruit kijken. Wat kan beter, wat kunnen we misschien anders doen. Ik heb ook gekeken naar de groei van Welvaere. In Nederland en daarbuiten. De belasting is bijvoorbeeld weer anders geregeld in België, Duitsland en straks Frankrijk. Heel divers dus allemaal!”

Vanuit school gelijk aan de slag

“Voordat ik hier kwam werken zat ik nog op school. Ik heb wel ervaring opgedaan tijdens mijn stages. Bij een van die stageplekken bij een accountantskantoor ben ik een jaar blijven werken op de aangiftepraktijk. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met belastingen. En ik heb in die tijd ook mijn eigen bedrijf opgezet in de financiële dienstverlening. Hiermee heb ik ook wat ervaring op kunnen doen en van kunnen leren.” 

Toen ik hier kwam heb ik weer meer en andere dingen geleerd, ook vooral dingen die je niet tegenkomt als je als externe voor iemand werkt. Ik doe bijvoorbeeld ook het debiteurenbeheer, dus als klanten nog moeten betalen neem ik contact met hen op. Daar had ik bijvoorbeeld geen ervaring mee.”

Vrijheid en de gezellige sfeer, dat maakt werken bij Welvaere leuk

“Voor mijn functie specifiek vind ik het heel erg leuk dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg. Daar ga ik zelf ook het beste op, dat ik vrijgelaten word, van ‘kijk maar, dan komen we later wel terug om te kijken hoe je het gedaan hebt’. Ook vind ik het heel erg leuk dat het hele team jong van geest is. Dit zorgt voor een hele gezellige sfeer. Want je functie kan wel leuk zijn, maar als je collega’s niet leuk zijn dan is het alsnog niks aan om te werken. Ik had nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om vrijwillig om 7 uur van huis te vertrekken om te gaan werken!”

Welvaere’s feestjes zijn de leukste!

“In mijn derde week was Weltifest. Dat was super leuk, maar ook spannend, want eigenlijk kende ik nog niemand heel goed. Mijn vriend was ook mee toen. Dat was wel leuk, want die week daarna zijn we naar een bedrijfsfeest van zijn werk geweest. Dat was echt oersaai in vergelijking met hier. Zo’n groot verschil! En laatst waren we op Beltifest en gingen 16 collega’s tegelijk met elkaar in de hottub, dat was heel leuk om te zien. ”

Hard werken & een leuke tijd met collega’s iets voor jou? Kom solliciteren!

“Als je van hard werken houdt, op zoek bent naar vrijheid en het daarnaast ook gezellig vindt om in de pauze met collega’s te kletsen, een rondje te lopen of keiharde competities aan te gaan met voetbal en tafelvoetbal, dan moet je hier zeker solliciteren!”

×

 

Wil je meer weten over een vacature of over Welvaere of wil je kennis met ons maken? Leuk! Stuur ons een appje! Linsey of Miranda van HR reageert zo snel mogelijk.

× Vragen of kennis maken? App ons!